TISZTA EGÉSZSÉG

A mai világban, mikor a legkisebb megfázás, fejfájás...esetén is egyből a gyógyszerekhez nyúlunk és annyi apróság miatt aggódunk, száz számra kapjuk az e-maileket, jó tanácsokat: mit miért ne tegyünk, ne együnk... Ezeket szeretném itt öszegyűjteni.



A 10 legegészségesebb étel, amit

nem eszünk

 

Ami egészséges, az általában drága, nehezen beszerezhető, vagy még csak nem is hallottunk róla - gondolná az ember, de ez nem egészen igaz. Most megtudhatjuk, mi az, ami karnyújtásnyira van tőlünk, mégis csak nagyritkán kerül a tányérunkra.

A neves táplálkozás szakértő és író Jonny Bowden már több hosszú listát állított össze arról, hogy mik azok a kiemelkedően egészséges ételek, amiket naponta fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük. Néhány dolog a kedvencei közül – mint például a portuláka, guava vagy a goji bogyó – szinte beszerezhetetlen még a hipermarketeben is, nemhogy a sarki közértben. Ezért a New York Times újságírója megkérte Dr. Bowdent, a "150 legegészségesebb étel a világon" című könyv íróját, hogy állítson össze egy olyan listát, mely olyan egészséges és létfontosságú ételeket tartalmaz, melyekhez viszonylag könnyen hozzá lehet jutni. Ezeket mutatjuk be most mi is:

e1.jpg 

Cékla: A céklára úgy kell gondolnunk, mint a vörös spenótra - tele van folsavval (B9 vitamin) és természetes pigmentekkel, melyek segítenek megelőzni a rák kialakulását.
Hogyan fogyasszuk? Nyersen (salátába reszelve), mivel mint sok más zöldség és gyümölcs, hő hatására a cékla is elveszíti magas antioxidáns tartalmának nagy részét.



e2.jpg

Káposzta:Tápláló és egészségvédő anyagokban gazdag,és olya viszonylag ritka ,szerves kénvegyületekgen is, a rák legyőzésében nagy szerepet játszó enzinek termelését.

Hogyan fogyasszuk?Tegyük házikészítésü hamburgerszendvicsbe,vagy fogyasszuk salátaként.


e3.jpg

Mándog: Ez a leveles zöldség televan karotinnal,amely segít megvédeni a szemet az öregedéstől.Hazánkban nehezebben beszerezhető, de a nagyobb hipermarketek polcain megtakálható.

Hogyan fogyasszuk?Tépkedjük össze és pár pillanatra dobjuk forró olajba.

e4.jpg

Fahély: Segít kordába tartani a vércukor és a koleszterin szintet.

Hogyan fogyasszuk?Szórjuk a reggeli kávé tetejére vagy ízesítsük vele a müzilt.

e5.jpg

Gránát almalé: Csökkenti a vérnyomást és nem kevés antioxidánst tartalmaz.

Hogyan fogyasszuk? Csak igyunk egy-egy pohárral.


e6.jpg

Aszalt szílva: Antioxidánsokban gazdag, segíti az emésztést.

Hogyan fogyasszuk? Tekerhetjük érlrlt sonkába és rakjuk be párpercre a sütőbe.

e7.jpg

Tökmag: A tök legtátlálóbb része, melyben rengeteg magnézium és ásványi anyag található.

Fogyasztása férfiaknak fokozottan ajánlott, segít megelőzni a prosztata gondokat.

Hogyan fogyasszuk? Nasiként vagy salátára szórva.

e8.jpg

Kurkuma:Segít megelőzni a rák kialakulását.

Hogyan fogyasszuk?Ízesítsük vele a reggeli rántottát, de párolt zöldséghez is jól passzol.

e9.jpg

Fagyasztott áfonya: Bár a fagyaztás során tápanyagok egyrésze lebomlik. De legalább egéysz évben elérhető. Az áfonyában lévő anyagok segítik a friss memória megőrzését.

Hogyan fogyasszuk?Keverjük össze joghurttal vagy öntsünk rá tejet.

e10.jpg


Szardínia :Magass omege3 és kálcium tartalma mellett vas, magnézium, foszfor, cink, mangán és a B vitamín különféle fajtái is megtalálhatók benne.



                    Jó étvágyat!




Ha szeretnél hallani hasonlóakről írattkozz fell hírlevelemre!

Név
E-mail cím
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 9
Havi: 8
Össz.: 35 550

Látogatottság növelés
Oldal: A 10 legegészségesebb étel
TISZTA EGÉSZSÉG - © 2008 - 2024 - tisztaegeszseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »